Шампионски триумф на танцовите двойки на Клуб по спортни танци „Блясък”

blqsyk

На 17.12.2016 г. в гр. Бургас се проведе Държавно първенство II ранг, организирано от Българска федерация по спортни танци, Община Бургас и Клуб по спортни танци „Нефтохимик 78”.

Шампиони на България в клас 11Е за 2016 г. станаха състезателите на Клуб по спортни танци „Блясък” Мария Георгиева и Атанас Маринов. Със своя чар и спортно-технически умения те привлякоха вниманието на журито и публиката, безапелационно се окичиха със златните медали и се качиха на най-високото стъпало на почетната стълбичка. Вицешампиони в същия състезателен клас и сребърни медалисти за 2016 г. са Мария и Николай Димитрови отново състезатели на Клуб по спортни танци „Блясък” гр. Поморие с треньор Веселин Тодоров. След успешното си представяне и шампионски титли двойките преминаха в по-високия състезателен клас 11D.

В съботния ден се проведе и турнир „Изгряващи звезди”. Първи стъпки на състезателния подиум направиха Дара Лимберова и Петър Тодоров във възрастова група до 7 години, а Рая Стоилова и Яни Тодоров участваха при деца до 9 г. Петър и Дара се класираха на първо място и се окичиха с първите си златните медали, а Яни и Рая се окичиха с бронзови медали.

Последната изява на децата от КСТ „Блясък” за 2016 г. ще бъде на 22 декември в съвместния Коледен концерт с ОДЗ „Детелина”гр.Поморие.

Ръководството на Клуб по спортни танци „Блясък” желае весели празници на всички жители на Община Поморие.

3