Шофиране след употреба на алкохол и наркотици

За случаи на шофиране след употреба на алкохол и наркотици съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас:

На 26.01.т.г. около 06.30 ч. на ул. «Гоце Делчев» в кв. «Победа» служители от Първо Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Фолксваген Поло», с бургаска регистрация, управляван от 61 -годишен бургазлия, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2.05 промила. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет.

На 26.01.т.г. около 22.50 ч. в Свети влас служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка л.а. «Тойота Ленд Крузър», с украинска регистрация, управляван от 63 годишен украински гражданин, живеещ в Свети влас, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1,62 промила. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет.

На 27.01.т.г. около 22.45 ч. на паркинга на магазин «Мосю Бриколаж» служители от Четвърто Районно управление Бургас спрели за проверка лек автомобил «Ауди А 6», с бургаска регистрация, управляван от 17 -годишен бургазлия, който е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества / пробата за алкохол отчела 0,07 промила, а за наркотици – положителен резултат за употреба на канабис/. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет.

На 28.01.т.г. около 21.40 ч. в на паркинга пред кафе-сладкарница «Делфин» в с. Равда, разположена на ул. «Несебър» №9, лек автомобил «Форд Мондео», с ямболска регистрация, управляван от 26- годишен неправоспособен мъж от ямболското село Кукорево, поради употреба на алкохол от страна на водача / 1,54 промила, водачът отказал да даде кръв за химичен анализ/ допуска пътен инцидент с материални щети с два паркирани леки автомобила – «Сузуки Игнис» и «Шкода Фабия». Водачът е задържан със заповед за задържане за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет.

Работата по случаите продължава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *