OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Юноши на „Поморие” с първи професионални договори с клуба

Първи професионални договори с ОФК „Поморие” подписаха 4-ма юноши на клуба: Живко Илиев, Стефан Стаматов, Станислав Ганев и Алеко Христов. Те се обвързаха за 2 години. Така ръководството доказа на практика стратегията си за налагане на футболисти от собствената школа, която ще продължи и занапред.

Поморийци, които се завърнаха в професионалния футбол, започнаха подготовка за новия сезон в „Б” група почти без кадрови промени. Напуснал е само Енчо Лемперов, а на първата тренировка новото име беше единствено на Михаел Орачев, син на старши треньора Малин Орачев. Той идва от „Черноморец-Бургас”, откъдето се чака и Даниел Стаматов, след като разтрогне договора си. До края на седмицата се планира присъединяването на още 4-ма нови играчи.

Орачев ще тренира възпитаниците си в домашни условия до 22 юни, когато заминават на лагер в Сопот до 30-ти. Там тимът ще изиграе три контроли: на 24 юни с „Ботев” /Гълъбово/, на 27-ми с „Оборище” /Панагюрище/ и на 30-ти с „Марица” /Пловдив/. Следват спаринги на 4 юли с „Добруджа”, на 8-ми с „Нефтохимик” и на 11-ти със „Созопол”.

Поморийци подновиха професионалното си футболно членство като безапелационни първенци в Югоизточна „В” група. Отборът не допусна нито една загуба през пролетта, а като домакин записа 15 победи от 15 мача през сезона