17-годишната Диляра Христова от Поморие ще представи първата си стихосбирка

На 04.04.2024 г. /четвъртък/ от 18.00 часа, в Градска художествена галерия „Дечко Стоев“ 17-годишната Диляра Христова от Поморие ще представи стихосбирката си The fall of a writer. Младата поетеса, под псевдонима Dante Christ, ще рецитира някои от най-въздействащите си поеми, а за превода на български език ще асистира нейната приятелка и съученичка Рая Райчева.

Диляра Христова е родена и израснала в град Поморие. От малка обича чуждите езици и рисуването, като влечението ѝ и към двете я води в Английската езикова гимназия „Гео Милев“ –Бургас, където освен английски, учи и китайски като втори език, с допълнителен профил Изобразително изкуство и Информационни технологии. Точно Информационните технологии ѝ откриват един нов свят, в който може да съчетае всичките си любими неща: рисуване, компютри и литература. Диляра мечтае да създава компютърни игри, в които играчът може преживее истинска история, а не просто да преминава от ниво в ниво. Поезията е също нейна страст, чрез която изразява своите чувства, емоции и вярвания.

Заповядайте на 04.04.2024 г. /четвъртък/ от 18.00 часа, в Градска художествена галерия „Дечко Стоев“, за да послушате поезия и да подкрепите една талантлива млада дама!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *