20 години отбеляза с турнир Клуб по спортни танци “Блясък”

На 18 ноември 2017 г.в спортната зала на Гранд хотел Поморие се проведоха три турнира по спортни танци от календара на БФСТ, в чест на 20 –годишния юбилей на Клуб по спортни танци „Блясък” град Поморие. Турнирите бяха организирани от Община Поморие, Българска федерация по спортни танци, Клуб по спортни танци „Блясък” и със специалното съдействие на Гранд Хотел Поморие и Винарска изба Страцин. В състезанията премериха сили над 290 състезателя от цялата страна в различни възрасти и класове.

Състезателният ден започна с турнир „Изгряващи звезди”, като КСТ „Блясък” се представи с две танцови двойки при деца до 9 години. Алекс Йорданов и Дебора Жечева се класираха на първо място, а съотборниците им Рая Райкова и Станислав Караиванов заеха второ място. В категория „Момичета Соло до 7 години” за първи път на състезание и първия си медал спечели 4-годишната Паола Йорданова.

Танцовият маратон продължи с Открит турнир по спортни танци, в който състезателите на КСТ „Блясък” Петър Тодоров и Дара Лимберова се класираха на второ място в най-малката възрастова група- клас 9Е. В клас 13D Атанас Маринов и Мария Георгиева се класираха на първо място и спечелиха златните медали, съотборниците им Николай и Мария Димитрови заеха трето място и се окичиха с бронзовите медали.

Официално юбилейният турнир бе открит от г-н Желязко Страволемов – Директор на Дирекция „ Образование, култура, туризъм, хуманитарни дейности и спорт” в Община Поморие. Поздрав за всички гости на турнира поднесоха най-малките танцьори на клуба от школите в ОДЗ „Детелина”. И като на всеки рожден ден имаше торта и подаръци.

В турнира за Купа „Блясък” в клас Деца I латиноамерикански танци златните медали спечелиха Петър Тодоров и Дара Лимберова от КСТ „Блясък”, а при стандартните танци заеха второ място. При юношите младша възраст Мария Георгиева и Атанас Маринов заеха пето място в двете дисциплини.