2024 – годината на Дървения Дракон

Годината на Зеления Дървен Дракон, според Китайския хороскоп започва на 10 февруари 2024 и ще приключи чак на 28 януари 2025 година. Драконът е най-висшият китайски символ свързан с властта и жаждата за победа, той символизира още и мъжкото начало – Ян, което внася пълна трансформация в живота ни.

2024 година настъпва с много бурни емоции дърпащи повечето знаци към преобразяването, трансформацията, властта и преминаването към друг по-висш етап в живота ни. Годината ще е свързана с растеж, бързо обновяване и намиране на съюзници. През следващите 12 месеца зодиите могат да очакват една енергийна лавина преминаваща с определена цел и носеща тайна символика към всеки един зодиакален знак.

Повечето от тези послания ще бъдат обвързани със свръх висша мисия, в която всеки човек ще трябва да загърби миналото, да пречисти съзнанието си от страха и да се впусне в приключението. Година на просперитет, успехи и насочване на вниманието ни към важните дребни детайли, които през последните години не сме успели да открием, но които пък са били причината колелото на живота ни да се преобръща безброй много пъти.

Китайският дракон е свързан с прогресивния човешки дух, както още и с мистичното същество Фу – Си наподобяващо дракон, но с главата на първия мъж, появил се в света, а първата жена пък Ню – Уа също е имала човешка глава, но е носела тялото на змия, като тези мистични създания се появяват по време на Династията Източна Хан. Според древните китайски учения драконовият знак е свързан с една могъща сила, която е способна да се всели в човешкото тяло и да преобрази напълно съзнанието ни, като ни насочи към важните неща в живота, онези които биха ни помогнали да вкусим от победата.

През 2024 година можем да очакваме много непредвидени ситуации, имащи за цел да ни покажат къде точно бъркаме и как да открием щастието си. Колкото по-бързо успеем да се адаптираме към тези трансформации в живота си, толкова по-бързо хармонията ще завладее съзнанието и душата ни. Годината ще носи много мъдрост и една невидима лекота в общуването с другите, а в любовен план ще ни постави на кръстопът, в който ще трябва да извадим всичките си карти на масата и да съобщим гласно какви в действителност са нашите намерения и какви емоции протичат в тялото ни.

Всички отпратени положителни послания не само, че ще бъдат отразени от Вселената, но ще изпратят към нас това, което сме успели да посеем. Това ще са нашите плодове на добрината, на труда и усилията, които сме полагали през изминалите години, както и на страха, злобата и нещастията, които сме причинили на другите и за които точно сега ще настъпи Възмездието.

Илюзията през тази година ще е като тъмна сянка дебнеща ни отвсякъде и стремяща се да ни отдалечи от реалността, но ако човек съумее да се движи с чист ум и неопетнена душа – несъществуващите образи няма да получат достъп до съзнанието му. През 2024 година е важно да се държим здраво за онова, което обичаме, да бъдем гъвкави и целенасочени, да не се отказваме, когато усетим някаква трудност, а смело да отстояваме принципите си с гордо вдигната глава и по-важното, само и единствено с добри намерения и уважение към останалите хора в живота ни.

2024 година ще бъде изцяло под властта на Дървения Дракон, който стремглаво ще ни насочва към щастието и ще внесе светлина и хармония в живота ни. Ако до този момент повечето знаци са се чувствали неспокойни, хаотични и объркани, през Новата година този хаос в съзнанието на зодиите, ще изчезне и ще бъде заменен от нови идеи и желание за бърза продуктивна промяна, която ще ни насочи към просперитет, благоденствие и духовно израстване.

Какви неща ще ни носят късмет през 2024 – годината на дракона?

Годината на Дървения Дракон е свързана с ново начало, растеж и потенциал за успех на хората, които са активни и постоянно търсят нови възможности. Понеже самият дракон символизира смелостта, мощта и увереността, така и цветовете, символите и камъните, които подчертават тези аспекти ще са носители на късмет през тази година.

Кои цветове ще ни носят късмет през 2024 – годината на дракона?

Един от популярните цветове за годината на Дракона е червеното – цветът на страстта, енергията и действието. Той може да бъде използван в облеклото или аксесоарите по време на важни разговори или професионални задачи.

Какви символи ще ни носят късмет през годината на дракона?

Символните на дадена година от китайския зодиак винаги носят късмет. Например, можете да изберете бижута или аксесоари с изображение на дракон. Това може да служи на самите вас като напомняне за вашите цели и амбиции през годината и ще привлича късмета.

Кои полускъпоценни камъни ще ни носят късмет прсз 2024?

Относно камъните, един от най-популярните за годината на Дракона е ясписът.

Ясписът има трансформационни свойства и помага за осигуряване на стабилност и уравновесеност по време на промени. Активизира волята и подобрява концентрацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *