8 партии, 3 местни коалиции и 1 инициативен комитет регистрирани за изборите в Несебър

Кандидатите за кмет на Община Несебър са четирима: Николай Димитров-независим, Златко Димитров-ГЕРБ, Александър Александров-НФСБ и Георги Манолов-от местна коалиция „Зора”.
Общият брой регистрирани кандидати за кметове и общински съветници е 158

За кметове на кметства общият брой на регистрираните кандидати е 23. За градовете Обзор и Свети Влас са съответно 4 и1.За другите съставни селища на общината са както следва: Баня – 3, Кошарица – 4;Равда – 2 ;Тънково,Оризаре и Гюльовца – по 3.
Броят на регистрирани кандидатски листи за общински съветници е11,а общият брой регистрирани кандидати – кметове и общински съветници е 158.

Решение №100/22.09.2015 на Общинската избирателна комисия /ОбИК/ в Несебър е последното, с което е регистриран последният участник за изборите на 25 октомври. Заявлението за регистрация на Добромира Иванова от политическа партия /пп/ „Българска социалдемокрация” е постъпило в 16,10 ч. на 22 септември,а е обнародвано от комисията на 23 септември в 9,09 ч.С това процеса за регистрация на участниците в изборите в Община Несебър може да се смята за приключил.
Първата окончателна регистрация, след проверка на подписката,съдържаща 4613 подписа,бе на независимия кандидат за кмет на Община Несебър Николай Димитров. Тя е извършена от ТЗ „ГРАО”-Бургас на 17 септември след подаване на необходимите документи от Инициативен комитет в състав: Ирена Лашкова, Добринка Тожарова, Гергина Бабева-Цанева, Георги Момчилов,Катина Тодорова и е обявена от ОбИК с решение №59 на 18 септември в 18,13 ч.
Втората регистрация е на местна коалиция /мк/ „БСП-пк „Тракия” с листа от 10 души, в която първите трима са: Георги Георгиев, Пенко Пенчев, Петър Тодоров.От мк са регистрирани и кандидати за кметове на кметства/ккк/.За Баня-Янка Чакърова,за Оризаре-Черню Пенчев,за Тънково-Христо Николов.
Листата на НФСБ е от 17 човека,като първите трима са: Александър Александров, Михаил Радев и Станимира Периклиева.Александров е регистриран и като кандидат за кмет на Общината.Регистрани са ккк – в Оризаре-Щерю Керчев и в Обзор-Райко Димов.
Третата регистрация е на мк „Сила”.Тя е за листа за съветници от 21 човека ,а първите трима са: Пейко Янков,Румен Кулев и Красимир Мавров.
С решения от 20 септември ОбИК регистрира окончателно пп „Български социалдемократи” с листа от 10 кандидати като първите 3 са: Костадин Нищелков, Славчо Станeлов, Върбан Валентинов Кръстев.От името на пп са регистрирани и двама ккк: за Кошарица-Валентин Станчев и за Гюльовца-Васил Василев.
От пп «Движение21»,участваща за първите път в местни избори, е регистрирана листа от 21 души в която първите 3 са: Константин Димов Лефтеров,Антоанета Данаилова и Драгомир Антов.Регистрани са и 3 ккк: за Кошарица-Иван Аврамов,за Баня Георги Панчуков и за Гюльовца-Михни Колев. От пп Земеделски съюз „Александър Стамболийски”е регистрирана листа от 6 души, в която първите 3 са: Христо Тодоров, Стоян Христов, Недялко Йорданов.
Листата на пп ГЕРБ е от 21 души,в която първите 3 са:Атанас Терзиев, Станислав Цанев,Христо Яръмов.Ккк ще бъдат: Христо Янев за Обзор, Ангел Митков за Кошарица, Христо Яръмов за Равда и Пенка Драганова за Тънково.Златко Димитров е регистриран като кандидат за кмет на Общината.
Междувременно ОбИК излезе с решение по постъпило предложение вх.№2(1)/20.09. 2015 от 13,15 ч. от партия НФСБ, подписано от Александър Александров.То е за заличаване на регистрирания кандидат по позиция № 8 в кандидатска листа за участие в изборите за общински съветници на Мария Русева Господинова, подала молба, с която се иска същата да бъде заличена от кандидатската листа за общински съветници. В 16,38 ч. на 20.09.2015 ОбИК е обнародвала свое решение №92,с което името на Господинова се заличава,а листата на НФСБ от 17 се коригира на 16 души.
На 22 септември ОбИК е регистрирала листа от 21 човека мк „Зора”,оглавява от Георги Манолов,Никола Иванов и Пейко Ганев. ОбИК е регистрирала и 2 кандидати за кметове на кметства /ккк/: Кирил Стоянов за Обзор и Бонка Иванова – за Тънково.
Регистрираната листа на пп МОРЕ е от 15 човека и се оглавява от Благой Филипов, Георги Наумов,Тонка Пешева. От МОРЕ са регистрирани 6 ккк.В: Свети Влас-Иван Николов,Равда-Андон Бакалов,Оризаре-Неделчо Неделякво,Гюльовца-Жельо Желев, Кошарица-Павел Павлов и Баня-Емил Огледалов.
Листата на АБВ,оглавява от Драгомир Попов, Красимир Косев и Тома Томов включва 14 души.

Максим МОМЧИЛОВ