80 години НЧ „Светлина 1934” гр. Ахелой

При голям интерес и препълнена зала, на 21 ноември 2014 г., бяха отпразнувани 80-годишнината на Народно читалище „Светлина-1934” – гр. Ахелой и 15-годишнината на Студио за модерен балет „Дъга”, с ръководител Антон Стоянов. Председателят на читалищното настоятелство Иван Георгиев приветства гостите. С плакети и грамоти бяха отличени бивши и настоящи читалищни дейци за приноса си към читалищната и културната дейност на града.

Тържеството продължи с празничен концерт, в който участие взеха фолклорна група „Здравец” при Читалище „Светлина-1934” , Студио за модерен балет „Дъга”, група за народни танци, деца от ЦДГ „Теменуга”-гр.Ахелой, народният певец от Ахелой Димитър Йорданов и негови възпитаници , малката певица Виктория Статева и школата за класически балет при ОДК-Несебър. Концертът завърши с празнична торта за рождениците от „Дъга”, които я споделиха с всички участвали в концерта.

Сред гостите на празника бяха кметът на Община Поморие Иван Алексиев, председателят на Общински съвет Поморие д-р Милена Енева, председателят на Областния читалищен съюз Бургас  Кольо Николов, зам.-кметът Илия Джингов, секретари на читалища от региона, жители и гости на града, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие.