Старт на новата учебна година

Усмихнати лица  и много цветя  изпълниха по традиция първия учебен ден в община Поморие. Даде се старт на новата учебна 2024/2025 година.

2129 са учениците от 1 до 12  клас, които прекрачиха прага на училищата в общината. Естествено най-развълнувани бяха първокласниците, както и техните родители, баби и дядовци. Децата, които за пръв път чуха училищния звънец са 248. Детските градини грейнаха с 1013 малки усмивки.

Навсякъде на празничните откривания присъстваха кметове на кметства, представители от Община Поморие и от Общински съвет. По отдавна установена традиция, всички първолачета получиха специални книжки от Община Поморие с посвещение от кмета Иван Алексиев. Той, заедно с председателя на Общински съвет Адам Адамов, присъства на откриването на учебната година в Средно училище „Иван Вазов“ и в Детска градина „Детелина“ – Поморие, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие. „Този ден е запомнящ се и вълнуващ за всеки един от нас – малки, големи и още по-големи. Нека бъдем до децата си, нека им помагаме, защото бъдещето е в тях“, каза кметът Алексиев с пожелания за успешна учебна година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *