Кметът Иван Алексиев кани на среща жителите на Поморие, за да представи два важни проекта

Кметът Иван Алексиев кани на среща жителите на град Поморие на 26.09.2024 г. /четвъртък/ от 18.00 часа в Градска художествена галерия „Дечко Стоев“, съобщават от Община Поморие. Той ще представи  на тази среща проектите за:

✅ основен ремонт на улици, тротоари и ВиК инфраструктура в централна градска част (в района на ул. „Черковна“). Дейностите ще обхванат района на централния площад и улиците „Черковна“ и „Цар Асен“, които имат проблем с отводняването. Предстои подмяна на ВиК и дъждовна канализация, като старият отводнителен канал, който събира дъждовните води в района, ще бъде възстановен. Освен подмяна на канализацията, двете улици ще имат изцяло нова структура, тротоари, улично осветление, а централният градски площад и улиците около Пансионата ще бъдат преасфалтирани;

✅ изменение на ПУП за УПИ 8, кв.64, по-известно като пространството около заведение „Wind Bar“ (Кораба), намиращо се на площад „Св.св. Кирил и Методий“. Изменението предвижда създаване на зелени кътове с детска площадка за игра.

Представянето ще се излъчва и на живо в YouTube канала на Община Поморие.

1 коментар

  1. Защо за пореден път Община ще представя проекти на едно ТД? Подмяната на ВиК инфраструктурата е задължение на съответния оператор, а не на даден чиновник! Още повече пък финансов дълг за данъкоплатеца!
    Реално цялата ВиК инфраструктура е за цялостна подмяна, и съобразена с новосъздадения (и бъдещ) капацитет!
    Нима проблемите са само в споменатия район?
    Разбирам желанието на Общината, но не разбирам нежеланието да се Реши проблема, който ще става все по видим, и за жалост ще донесе беди след себе си. Бедата ще коства в пъти повече финансов ресурс, но не това ще е най-лошото!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *