Кметовете на Несебър и Поморие обявиха учредяването на сдружение с нестопанска цел

Кметовете на Несебър Николай Димитров и на Поморие Иван Алексиев обявиха учредяването на Сдружение с нестопанска цел Местна инициативна рибарска група, включваща общините Поморие, Несебър и Руен.

„В новия програмен период бе решено, че въпреки добрите показатели на усвояемост, самостоятелните рибарски групи по общини трябва да се окрупнят. Така че ние, представителите на Несебър, Поморие и Руен, решихме да се обединим и да започнем съвместна дейност за постигане на по-добри резултати в местната общност – коментира кметът на Несебър Николай Димитров.

Кметът на Поморие Иван Алексиев благодари за доброто взаимодействие и изтъкна, че   работа между общините, обединени в новото сдружение, не започва от сега. Именно утвърденото сътрудничество  през годините определя избора на партньорските страни в този проект.

Бенефициент, съгласно Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от Европейски фонд за морско дело, рибарство и аквакултури, е  МИРГ Поморие  по проект „Партньорство за разширение на територията на действие на СНЦ МИРГ Поморие през програмен период 2021-2027 г.“.

Предстои създаване на стратегия на новосформираното сдружение, която трябва да набележи основните цели и методите за постигането им.

Днешната първа среща в Артиум център предостави на заинтересованите  лица от местната общност на територията на Община Несебър информация за разширението и предстоящите дейности  на СНЦ Местна инициативна рибарска група (МИРГ) Поморие, дейностите за изпълнение, съгласно одобрен проект „Партньорство за разширение на територията на действие на СНЦ МИРГ Поморие през програмен период 2021-2027 г.“.

Следват срещи в Руен и Поморие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *