Black Sea Gold разкрива тайната на микровинарството с нова серия вина

В навечерието на Винария 2013 Поморийската винарна Black Sea Gold пуска на пазара нова серия вина Salty Hills (“Солените хълмове”), произведена по специалната технология на микровинарството

В последните години големите инвестиции на Поморийската винарна Black Sea Gold са фокусирани върху изграждане и увеличаване мощностите на микровинарната.
Микровинарството е единствена по рода си технология на винопроизводство, при която всеки един от процесите се извършва ръчно. Гроздето се бере на ръка, избират се най-добрите чепки и се транспортират в малки касетки до микровинарната. Така подбраните чепки преминават втора селекция и най-добрите зърна се подбират отново от умелите ръце на жените, работещи във винарната.
Друга особеност на микровинарството е, че виното ферментира в малки съдове и е под постоянното наблюдение на технолозите на Black Sea Gold. Микровинарството дава възможност за производство на висококачествени вина в лимитирани серии, съобразено със спецификите на сорта и реколтата.
За да отличи продуктите на микровинарната, Black Sea Gold избра да бележи бутилките със специален стикер с образа на малкото зрънце Фаворито. Ценителите на виното могат да бъдат сигурни, че всяка една бутилка с този стикер е продукт, изцяло създаден по технологията на микровинарството.