Pomorie cup 2017: Поморие – Карнобат 3:0, Несебър – Созопол 4:2

Отборът на ОФК “Поморие” победи “Карнобат” в мач от турнира “Pomorie cup 2017”. Възпитаниците на Малин Орачев стигнаха до успех с класическото 3:0. Резултатът бе открит в 28 мин. от Ахмед Ахмедов, който се възползва от хубав пас на Милен Танев. До края на полувремето двата тима си размениха по един пропуск чрез Ахмедов и Колев.

В началото на II полувреме “Поморие” упражни тотален натиск и набързо вкара две безответни попадения. В 48-та минута Ахмедов подаде към Дрянов, който удвои аванса на домакините. Три минути по-късно с техничен прехвърлящ удар Ростислав Петров оформи класиката в резултата. До края на мача пропуски на Ах. Ахмедов,К.Георгиев и Илиян Шерденов лишиха домакините от далеч по-изразителен успех.

На 18.02. /събота/ от 14:00 часа се играе последна среща между ОФК „Поморие” Поморие – ОФК „Несебър” Несебър

“Несебър” победи с 4:2 “Созопол”

Делфините започнаха ударно мача, като до 5-та минута вече водеха с 2:0. Само 120 секунди игра бяха необходими на възпитаниците на Николай Русев, за да открият резултата. Галин Димов изведе Ерай Карадайър, който с удар по земята прати топката в мрежата за 0:1. Три минути по-късно Емин Ахмед засече от въздуха центриране в наказателното поле, удвоявайки аванса на Несебър. Три минути преди края на полувремето Ерай Карадайър реализира още едно попадение за своя отбор.

В 70-та минута, след центриране от ъглов удар, топката попадна в Любомир Илиев, който с прецизен удар я насочи в мрежата за 1:3. Пет минути по-късно, отново след центриране от корнер, топката рикошира в играч на Созопол и спря във вратата на Нотев за 4:1. Минута преди края на мача Станимир Баев оформи крайното 2:4 след отсъдена дузпа.