XII Световен шампионат по фолклор на 27.08. в Поморие

На 27.08.2022 г. /събота/ от 17.00 ч. на външната сцена на НЧ „Просвета 1888“ в Поморие ще се проведе заключителният концерт на XII Световен шампионат по фолклор „World Folk 2022“. На сцената ще се изявят индивидуални участници, вокални групи и танцови състави от България и Грузия.

В рамките на 5 дни в различни концерти по българското Черноморие се представиха 43 групи и индивидуални изпълнители от България, Боливия, Беларус, Германия, Ислямска република Иран, Индонезия, Китай, Литва, Малайзия, Русия, Тайланд, Украйна, Унгария, Филипини и Хърватска. Паралелно с присъствения формат на форума, за трета поредна година се провежда и дигитална надпревара, като в края на състезателната програма утре ще бъдат обявени резултатите и ще се състои официалното закриване на шампионата. Заповядайте!

Всички спектакли на шампионата се записват с професионална телевизионна техника и най-добрите от тях се излъчват многократно по четири сателитни телевизии с обхват в цяла Европа, а интернет телевизия „EuroFolkTV“ излъчва на живо от всеки концерт.