Вие сте тук: Начало » Култура » Девети Международен конкурс за изкуства „Радост на брега” 2015
    Девети Международен конкурс за изкуства „Радост на брега” 2015

    Девети Международен конкурс за изкуства „Радост на брега” 2015

    В периода 12 – 21 юни Созопол и Ахелой ще бъдат домакини на Деветия Международен конкурс за изкуства „Радост на брега”.
    Амфитеатърът на Созопол ще бъде арена за таланта на над 1000 български участници от почти всички региони на страната. Те ще презентират уменията си в различни сфери – музика, танц, изобразително и театрално изкуство, литературно творчество и мултимедийни проекти.
    В Ахелой ще се проведе международната част от програмата на конкурса, в която участие са заявили отбори и индивидуални участници от Словакия, Грузия, Полша, Чехия, Турция и Италия.
    Целта на събитието е изява в областта на музикалното, танцово, изобразително, сценично и литературно изкуство, а за всички участници са осигурени и награди. Талантите са разделени в 5 възрастови групи: до 7 годишна възраст, 8 – 10, 11 – 13, 14 -18, и над 18 годишна възраст, а постиженията им ще бъдат оценявани от компетентно жури в състав Златка Бобева- арт педагог и членове: проф.д-р Стефан Чапкънов- дългогодишен главен художествен ръководител на Професионален ансамбъл „Странджа“ –Бургас, проф. Любен Досев- преподавател в АМТИИ- Пловдив, композиторите Хайгашод Агасян и Светослав Лобошки, Ваня Монева – продуцент в Българско национално радио, Валентин Атанасов- продуцент в Българско национално радио, Светла Караджова- преподавател в Софийски университет и др. ще оценят постиженията на участниците.

    Конкурсът „Радост на брега е включен в Програмата с мерки за закрила на деца с изявени дарби за 2015 година и се провежда под патронажа на областния управител Вълчо Чолаков и кметовете на община Созопол и град Ахелой – Панайот Рейзи и Иван Георгиев

    МЕЖДУНАРОДНА ПРОГРАМА 19-21 юни 2015 година град АХЕЛОЙ, ОБЩИНА ПОМОРИЕ

    19 юни 2015 година

    18,00часа – Дефиле и официално откриване
    19,00 – Концерт

    20 юни 2015 година

    13,30 часа -Конкурсна програма по предварително установен график

    21юни 2015

    13,30 часа – Конкурсна програма по предварително установен график

    18,30часа – Гала концерт и награждаване на лауреатите.
    Забележка: Организаторите на конкурса запазват правото си да променят програмата на конкурса, да заснемат и публикуват участниците.

    Горе