Вие сте тук: Начало » Избори 2015 » Изграждането на обхода на Ахелой е приоритетен обект за правителството на ГЕРБ

    Изграждането на обхода на Ахелой е приоритетен обект за правителството на ГЕРБ

    pres (3)

    Реализирането на обхода на град Ахелой е приоритетен инфраструктурен обект за правителството на ГЕРБ, за 2016 година. Това заяви народният представител от ПП ГЕРБ и областен координатор на партията Димитър Бойчев, по време на срещата на кандидатите за кмет и общински съвет от ГЕРБ с жителите на град Ахелой. Той увери, че средствата за най-важната от трите отсечки на път Бургас-Сл. Бряг – тази при обхода на гр. Ахелой са осигурени. Преминали са процедурите за получаване на екологични оценки и до 20 дни ще бъдат издадени заповедите за отчуждителните процедури. Ако няма обжалване, в началото на 2016 г. ще започнат процедурите за избор на изпълнител, но и в най-негативната ситуация, в края на 2016 г., проектът по обхода на Ахелой ще започне да се работи.

    pres (4)
    „Пълната зала е показателна за добрата работа на кмета и общинските съветници през изминалия мандат. Кампанията не е един месец преди изборите. Четири години трябва да се работи, за да имаме резултатите, които виждаме днес.”, каза Димитър Бойчев, в подкрепа на управлението кмета на община Поморие за 2011-2015 г. и кандидат за втори мандат Иван Алексиев.
    Сред приоритетите на ГЕРБ-Поморие за развитието на Ахелой през 2015-2019 година са изграждане на нова детска ясла, изграждане на рибарско пристанище на мястото на лодкостоянката и заустване на канализацията на Ахелой в Пречиствателна станция Равда, която се изгражда по проект на община Несебър, с асоциирани партньори – Община Поморие и ВиК Бургас.
    „Ахелой има потенциал, който се стремим да развием в правилната посока. С реализирането на втория етап от изграждането на предпазните буни в морето и възможността за оформянето на естествен плаж, наред с премахване на автомобилния трафик с реализирането на обхода на града, до 2019 година ще превърнем Ахелой във втория „мотор” в общината. Градът е единственото място с възможност за развитие на летен туризъм, след Поморие”, каза кметът Алексиев.
    Председателят на Общински съвет Поморие д-р Милена Енева призова за висока активност в изборния ден и обясни, че Общинският съвет е орган, който създава правилата за живот в община и там трябва да има отговорни хора и доказали се професионалисти, които не търсят собствен интерес, а работят за развитието на цялата община.
    Кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на кметство Ахелой е досегашният кмет Иван Георгиев, който благодари на съгражданите си за подкрепата и поиска тяхното доверие отново, за да се надгради вече започнатото през изминалия мандат.
    На срещата присъства зам.-кметът по бюджет и финанси и временно изпълняващ длъжността кмет на община Поморие Янчо Илиев и двамата кандидати за общински съветници на ПП ГЕРБ от гр. Ахелой – Илиян Щерев и Борислав Ангелов. „Успехите на кмета са невъзможни без подкрепата на общинския съвет. На 25-ти да се поздравим с успех”, пожелаха те.
    От сцената на към НЧ „Светлина-1934”, специален поздрав към гражданите и гостите на Ахелой, изпълниха Студио за модерен балет „Дъга” и Певческа група „Здравец”, при читалището.

    Горе