Превантивни полицейски мерки в Бургаска област за празниците

rachevЗасилените полицейски проверки в Бургаска област, както на скоростта, така и на други нарушения на Закона за движение по пътищата, са само част от мерките за осигуряване на безопасността по Великденските празници, заяви на нарочен брифинг днес комисар Неделчо Рачев – началник отдел „Охранителна полиция и КАТ” при ОДМВР – Бургас.

Контролът за употребата на алкохол, наркотици и неправоспособност на водачите също ще е засилен, като движението на камиони над 12 т. по автомагистрала „Тракия“ ще бъде ограничено на утре – 25.04.т.г. и в понеделник – на 29.04.т.г. с цел облекчаване на пътния трафик. Подобно ограничение в същите дни ще е в сила и пътните отсечки – Бургас – Резово и Малко Търново – Бургас – Варна – Дуранкулак.

Комисар Рачев призовава водачите да са толерантни на пътя, като спазват основните правила, предвидени в Закона за движението по пътищата. По този начин трафика ще е значително по-облекчен и хората по-бързо ще могат да се изнесат от града до дестинацията си. Предвидено е в проверките по Великденските празници да се включат всички екипи с мобилни камери за да може до минимум да се сведат тежките пътни инциденти. Бургаски регион ще е наситен и с цивилни полицейски служители, които ще гарантират сигурността, както на посещаващите църковните храмове, така и на домовете на тези, които са избрали друга точка за отбелязване на големия християнски празник. В тази посока комисар Неделчо Рачев призова гражданите да обезопасят жилищата си или да подсигурят човек, който да наглежда имота, дори за няколко часа на ден. „По полицейска линия за превенция на домовите кражби са предвидени редица гласни и негласни мерки с цел наблюдение, включително и в малките населени места и вилни зони“, заяви комисар Рачев.