Бойко Борисов инспектира строителството по изграждането на обхода на Поморие (видео)

Премиерът Бойко Борисов инспектира началото на строителните работи по изграждането на обходния път на град Поморие. Участъкът е част от първокласния път I-9 Слънчев бряг – Бургас. В строителството на отсечката с дължина 5,8 км, ще се инвестират около 20,6 млн. лв. от бюджета. Изграждането на обходния път на Поморие е последният етап от модернизацията на пътя Бургас – Слънчев бряг.

„Две фирми едновременно работят, паралелно с това ще направим и обхода от АМ „Тракия“ директно да се влиза, въобще да не ходим до кръговото на Бургас. Тогава ще се разтовари и трафикът за Поморие. Ще ви проверявам“, каза министър-председателят Борисов и допълни, че ще се строи и през лятото, тъй като територията не е курортна зона.

Първокласният път I-9 е от изключително значение за Бургаския регион. Трафикът по него е интензивен целогодишно и с построяването на обходния път транзитното движение ще се изнесе извън град Поморие, ще се повиши безопасността на движението и ще се намали замърсяването на въздуха.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2440265812868141/

1 коментар

  1. Погледнато през призмата на фактите за споменатия от Кмета период, то този обход можеше да си го проектираме, финансираме и изпълним на 100 % самостоятелно още преди 20 години!
    Да попитам, как така две фирми ще работят едновременно, като само един участник "печели" възможността да го реализира?
    Мафията не се ли разкара от Управлението на Държавата, то гражданите и ще продължат да се "дистанцират" от Нея!