Община Поморие награди момчетата от хандбалния отбор

handbal-mom4etaПрез юни тази година момчешкият отбор на Общински хандбален клуб “Поморие” стана шампион на България. Успехът бе постигнат на Държавните финали за момчета до 12-годишна възраст, след победа с резултат от 18:11. Въпреки жегата и силната конкуренция, поморийските спортисти се наложиха над съперниците от ХК “Локомотив” – Горна Оряховица и грабнаха златната купа, а две от децата бяха отличени и в Златната седмица на първенството – Емил Дичев и Радослав Митев.

За високото си спортно постижение всяко едно от момчетата получи по още една специална награда – юбилеен персонален екип със своите имена. Подаръците на шампионите бяха връчени лично от кмета Иван Алексиев. Председателят на Общински съвет Адам Адамов поднесе грамоти за принос и на треньорите на отбора Красимира Каръкова и Петя Митева.

“Поканихме ви днес тук, за да благодарим на вас, на вашите треньори и на ръководството на клуба за старанието, което полагате. Поморие е с дългогодишни традиции в хандбала и се радвам, че се представяте по този начин”, каза кметът и пожела на спортистите догодина отново да защитят ценната титла, съобщават от пресцентъра на Община Поморие.