Учениците от ОУ „ Г. Ст. Раковски”в с. Гълъбец се включиха в проект „Големият лов на растения“

През учебна 2019-2020 година учениците от втори и трети клас при ОУ „ Г. Ст. Раковски”в с. Гълъбец, общ. Поморие се включиха в Проект „Големият лов на растения“. Проектът е насочен към биоразнообразието, представлява се в България и достига до нас благодарение на Българско движение „Син флаг“.
През м. октомври учениците- участници в Проекта, научиха какво е биоразнообразие и защо то е толкова важно , какви са заплахите за биоразнообразието , как може да се помогне на екосистемите.
През м. ноември участниците в Проекта попълниха анкети „Изследване на осведомеността на 8-9 годишните”. Изработиха Карта на училищния двор, в която отбелязаха всички видове – растителни и животински, които виреят или живеят там. Учениците се включиха в редица дейности, свързани с опазване на околната среда, работа с природни материали, опознаване на растителния и на животинския свят.
Работейки през учебна 2019-2020 година по Проект „Големият лов на растения“, децата от ОУ „ Г. Ст. Раковски” получават нови знания, забавлявайки се. Учениците са насърчавани да опознаят и пазят заобикалящата ги природна среда
.