Ротари клуб Поморие дари стерилизатор на МБАЛ Поморие

mbal_pomorieЗа поредна година Ротари клуб Поморие реализира проект, който ще е в услуга на хората от община Поморие. През изминалата година Ротари клуб Поморие изгради Мултисензорна стая за деца със специални образователни потребности на територията на СУ „Иван Вазов“, в партньорство с Община Поморие. Новият проект на Ротари клуб Поморие е насочен към подобряване на услугите в здравеопазването и по-точно, за предоставяне възможност на МБАЛ – Поморие за по-ефективна работа и грижа за здравето на пациентите от община Поморие и съседните на нея общини. Това е в пълен синхорн с темата на годината и зоните на фокус на Ротари Интернешинъл, Ротари България и Фондация Ротари.

Община Поморие закупи съвременна ендоскопска апаратура за диагностична и оперативна хистероскопия, с възможности за надграждане в бъдеще и за лапароскопска хирургия.

Изискванията за стерилизация на чувствителните оптични и неметални елементи на тази апаратура са завишени. Стерилизацията е възлова, основна дейност във всяка болница, която осигурява всяка оперативна или инвазивна процедура. Основно в хирургичните отделения (хирургия, акушерство и гинекология), но и във всяко друго отделение, където могат да се извършват инвазивни процедури.

Ротари клуб Поморие ще дари на МБАЛ – Поморие паров стерилизатор модел VACUKLAV 24 BL, с прилежащо към него опаковъчно устройство за стерилизация hd 310 WS и консумативи за работа .

С получаването на паров стерилизатор МБАЛ – Поморие може по-ефективно да обслужва пациентите от община Поморие и съседните общини – Несебър, Руен и др. Апаратурата ще се ползва в Акушеро-гикекологично отделение, където се извършват оперативни, лечебни или диагностични процедури. Бързата стерилизация увеличава ефективността на използване на операционните зали и инструментариума, осигурява безопасност както за пациенти и персонал, така и за опазване на околната среда.

След обстойно проучване на възможностите, новата апаратура е поръчана и се очаква доставка и монтаж в МБАЛ – Поморие през месец февруари т.г. , съобщават от екипа по проекта на на Ротари клуб Поморие

Този проект е  реализиран със средства на Ротари клуб Поморие и съфинансиран от Фондация Ротари. На ежегодния коледен бал Ротари клуб Поморие получи дарения, които допълниха бюджета на проекта.