Хиляди кубически метра питейна вода се изливат край село Лъка

vikХиляди кубически метра питейна вода се изливат край село Лъка. Въпреки че се подават многократно сигнали от жителите на селото за този проблем, от ВиК дружеството твърдят,че  проблеми няма. Димитър Германов  от поморийското село сподели в предаването„Тази сутрин“ по бТВ , че е стигнал до източника. Според него течът е от водоемите за разпределяне на питейните нужди. “Виждам, че водата тече. Уверих се, че каналът върви до водоема, догоре където е питейната вода, дерето е сухо, няма откъде да идва вода в язовира”, каза той. Водата стига до с.Лъка от полупразния язовир Камчия.

Водата тече в частен имот, ограден с телена мрежа и после се излива директно в язовира. Язовирът е частен, направен с цел зарибяване, собственикът Николай Колев призна, че сам е отклонил водата. “От 30 години тази вода си тече и не знам откъде е, нямам представа откъде е, просто ние сме хванали част от нея вода и сме я пуснали в язовира, а другата част се изтича по дерето”, добавя той.

“Доколкото знам от водомайстора, тази вода идва от водоемите, които разпределят по направление Поморие – Сарафово и това е водата от Сарафово, аз лично съм писала докладна”, каза кметският наместник на село Лъка Жасмина Димитрова.От началото на тази годиня тя подава сигнали до ВиК-Бургас.

“След направена проверка от служители на ВиК Бургас на място е установено, че аварии или теч по мрежата, която се стопанисва от дружеството, няма”, каза пък говорителят на ВиК – Бургас Десислава Атанасова.

1 коментар

  1. Лятото ако има спиране на водата, ще ви спрем тока!