Вие сте тук: Начало » Криминале » Почина 34-годишният помориец, който избяга от болницата

    Почина 34-годишният помориец, който избяга от болницата

    lineika34-годишният помориец, който избяга вчера  от реанимацията на УМБАЛ – Бургас, е починал. Пациентът е бил настанен в болницата с остра дихателна недостатъчност. Имало съмнение, че е болен от коронавурис.

    “Той е починал в ранните часове, след като служителите на полицията са го прибрали. Бил е интубиран, влошило се състоянието му”, заяви зам.-директорът на УМБАЛ – Бургас д-р Светлозар Георгиев.

    При приемането си в болница той е тестван за Ковид-19. “Има бърз тест, който е отрицателен. Те затова са преценили колегите от РЗИ, че не е нужно да се прави PCR тест. Смятат, че тестът, който е извършен тук, на наша територия, е достатъчно достоверен”, обясни д-р Георгиев.

    В болницата обаче коментират, че на пациента не е направен PCR тест, защото не бил здравноосигурен. В късния следобед вчера мъжът от Поморие къса системата си и скача през прозореца на болничната стая.

    “Може би е чул някакви коментари за Ковид и е решил, че се отнасят за негo. Най-вероятно се е притеснил”, предполага зам.-директорът на УМБАЛ – Бургас.

    Час и половина по-късно е задържан и върнат обратно в лечебното заведение.

    “Гражданите са били шокирани от това, че са забелязали гол мъж с памперс, който е тичал и се скрил в близките храсти”, заяви говорителят на МВР Бургас Цветелина Рандева.

    На мъжа ще бъде направена аутопсия, за да се установи причината за смъртта му.

    Горе