Вие сте тук: Начало » Криминале » Почина 34-годишният помориец, който избяга от болницата

    Почина 34-годишният помориец, който избяга от болницата

    lineika34-годишният помориец, който избяга вчера  от реанимацията на УМБАЛ – Бургас, е починал. Пациентът е бил настанен в болницата с остра дихателна недостатъчност. Имало съмнение, че е болен от коронавурис.

    “Той е починал в ранните часове, след като служителите на полицията са го прибрали. Бил е интубиран, влошило се състоянието му”, заяви зам.-директорът на УМБАЛ – Бургас д-р Светлозар Георгиев.

    При приемането си в болница той е тестван за Ковид-19. “Има бърз тест, който е отрицателен. Те затова са преценили колегите от РЗИ, че не е нужно да се прави PCR тест. Смятат, че тестът, който е извършен тук, на наша територия, е достатъчно достоверен”, обясни д-р Георгиев.

    В болницата обаче коментират, че на пациента не е направен PCR тест, защото не бил здравноосигурен. В късния следобед вчера мъжът от Поморие къса системата си и скача през прозореца на болничната стая.

    “Може би е чул някакви коментари за Ковид и е решил, че се отнасят за негo. Най-вероятно се е притеснил”, предполага зам.-директорът на УМБАЛ – Бургас.

    Час и половина по-късно е задържан и върнат обратно в лечебното заведение.

    “Гражданите са били шокирани от това, че са забелязали гол мъж с памперс, който е тичал и се скрил в близките храсти”, заяви говорителят на МВР Бургас Цветелина Рандева.

    На мъжа ще бъде направена аутопсия, за да се установи причината за смъртта му.

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе