Вие сте тук: Начало » Криминале » Разкрити са извършителите на палежа на товарен автомобил в Поморие

    Разкрити са извършителите на палежа на товарен автомобил в Поморие

    arestДвама мъже /на 41 и 54 години/ са задържани за срок от 24 часа в резултат на полицейските действия на служители от отдел „Криминална полиция при ОДМВР – Бургас и Районно управление – Поморие по отношение палежа на товарен автомобил „Ивеко”, с бургаска регистрация, осъществен около 04.30 ч. на 26.07.т.г. в Поморие.

    Констатирано е, че товарният автомобил / собственост на 48- годишен помориец/ е бил паркиран по време на инцидента на поморийската улица „Георги Кондолов” пред дом №6. Зад него се намирали други два леки автомобила, собственост на помориеца. И трите коли били залети със запалителна течност, като единствено бързите действия на поморийските огнеборци ограничили огъня до предната повърхност на товарния автомобил без да бъде засегнат двигателя, нанасяйки единствено материални щети. При извършения оглед е намерена и иззета разтопена пластмасова бутилка със следи от петролен продукт. По случая е образувано досъдебно производство.

    В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия е установена самоличността на двама мъже, съпричастни към извършения палеж. Установено е, че 41 -годишният бургазлия е пряк извършител на деянието, а вторият 54- годишен мъж шофирал автомобила,с който двамата се придвижили до Поморие – л.а. „Опел Астра”, с бургаска регистрация.

    22Към момента 54 -годишният мъж е свидетел по образуваното досъдебно производство, а спрямо 24- годишния бургазлия са повдигнати обвинения и срока на задържането му под стража е удължен с прокурорско постановление до 72 часа. След задържането на 41- годишния извършител, осъществено със съдействието на служители от Специализираните полицейски сили към ОДМВР – Бургас, в обитаваната от него квартира, разположена на ул. „Княз Борис I”, са намерени и иззети дрехи и обувки със следи от запалителна течност, голяма сума пари, бокс и законно притежаван пистолет.

    Причините за осъществения палеж, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване. Работата по случая продължава под прякото ръководство и наблюдение на Бургаска районна прокуратура.

     

    Горе