Вие сте тук: Начало » В памет » Почина Щерион Василев

    Почина Щерион Василев

    st-vasilevНа 1.09.2020 г., след кратко боледуване, на 72-годишна възраст, почина бившият старши треньор на ОХК “Поморие” Щерион Василев, съобщиха неговите близки. За приноса му в развитието на хандбала и за постигнати високи резултати Василев бе удостоен от Общински съвет – Поморие със званието “Почетен гражданин на гр. Поморие”

    Хандбалът в Поморие започва развитието си преди повече от 40 години благодарение на спортните хъс и дисциплина на основоположника му Щерион Василев. От 1974 г. до 1979 г. той участва като финалист в редица републикански първенства и признанията за постигнатите успехи не закъсняват. В Бургас, Велико Търново и Хасково Щерион Василев е награждаван с медали за особени заслуги в развитието на хандбала в България – първа степен.

    През 1998 г. е удостоен с награда от Българската федерация по хандбал за цялостния си принос в областта на този спорт. По случай 55-годишнината на БФХ, Василев отново получава признание за своята работа, този път лично от президента на федерацията Росица Бакърджиева.

    Момичетата и девойките, израснали под грижите на треньора и съпругата му Александра Василева, по-късно се състезават и при жените.

    През юни 2012 г., Поморие отново възроди реномето си на водещ център по хандбал и се завърна сред спортния елит в страната чрез влизането си в „А” РХГ. Многобройни са медалите и купите, които възпитаничките на Щерион Василев са завоювали през всичките тези години.

    Погребението ще се извърши в Гробищен парк – Поморие на 3.09.2020г от 13.00 часа.

    Поклон пред паметта му!

    Един коментар

    1. Предложението за удостояването на Щерион Василев със званието "Почетен гражданин на гр. Поморие" бе внесено от УС на Фондация "25 века Поморие".

     Да почива в мир.
     Светла му памет.

    Горе