Вие сте тук: Начало » Хороскоп » Медицинска астрология

    Медицинска астрология

    valentinaИма и такъв раздел в астрологията, която анализира здравето на човек, жизнената енергия, която тече в тялото му и органите, които са най-предразположени към здравословни проблеми. В този материал ще можете да научете повече за медицинската астрология, достъпно поднесени от Михаил Левин:

    „Първото, което искам да кажа, е че не съществуват методи за точна диагностика с помощта на астрологията. Може би това е свързано с особеностите на взаимодействие между медицината и астрологията. Може би с недостатъчната разработеност на материала. По-скоро по картата можете да опишете сферата на вероятното заболяване и неговите най-общи характеристики, но точна диагноза едва ли е възможно да се постави.

    Тук имаме двоен проблем. В някои случаи астрологията мисли в съвсем друга плоскост, сравнено с медицината. Съвременната медицина работи с органи и системи, а астрологията работи по различен начин. Китайският подход към медицината в известна степен е по-близък до астрологията. И хомеопатията е близка до астрологията. Навлизайки в живота ни, хомеопатията също претърпява специфични промени. Днес можем да намерим хомеопатични лекарства, например за главоболие. Но по същество това не е хомеопатичен подход, защото самата хомеопатия не разглежда отделното заболяване в човека и на даден орган, а, както знаете, самия човек като единно цяло. До колкото знам, Ханеман разделя хората на 72 основни типа и работи именно с този опит. В по-късните разработки след Ханеман са наблюдавали как всеки един такъв тип еволюира и какви болести са характерни за него. И тук вече не става дума за това как да се лекува заболяването, а по-скоро как да се възстанови равновесието при даден тип човек. Търси се лекарство не за болестта, а за съответния тип човек.

    На мен ми се е случвало да се срещам с опит за синхронизиране на  хомеопатията и астрологията, когато всичките основни хомеопатични типове се свеждат до осем планетни типа. Това може би е най-астрологичният подход.

    Болестта е нарушаване на работата на някоя система. Ние с вас си имаме работа с цялата система, а не с отделните органи и затова в астрологичен план има смисъл да се разглежда именно цялото.

    Обикновено диагностицираме здравето по наталната карта и не само по нея, но започваме винаги от там. Ситуационни неща могат да се разглеждат по прогресии и Солари. Но даже предразположеността към чести настинки трябва да е заложена в наталната карта. А ако имате някакви дребни неприятности, това може да е свързано с прогресиите за дадената година или със Солара. Но ако става дума за сериозни, продължителни заболявания с тежки последици, за хронични болести, всичко това трябва да присъства в наталната карта. И тук не ни е необходима цялата натална карта. Ще си имаме работа само с 4-те здравни дома. Но понякога се случва проблемът да не е свързан с дома, а повече със знака. Т.е. силно поразеният знак не се намира в нито един от тези домове, а проблем все пак има. Но всичките проблеми най-често излизат на повърхността на куспидите на един от тези 4 дома. Вече знаете, че това са  2-ри, 6-ти, 8-ми и 12-ти домове. Имаме работа с двете  оси 2 – 8 и 6 – 12 дом.“

    Важно е да се знае, че астрологът не е лекар и не може да дава диагнози! Но може да насочи човек кой орган или система са склонни към заболявания.

     

    Астролог: Валентина Радиева-Маренова

    Контакти: 0896808697

    Горе