Вие сте тук: Начало » Общество » 36-годишен почина след дълго разкарване между болници в Бургас

    36-годишен почина след дълго разкарване между болници в Бургас

    0ba668ae28b5fad016125dfaa5fe421bМлад мъж с двустранна пневмония  почина след като обиколил три болници. Бил е препращан към няколко болници и с часове е чакал да бъде приет, а когато това най-накрая станало, вече било късно и не успели да го спасят.

    Той  не е получил спешна лекарска помощ, защото първоначално тестът му за коронавирус бил отрицателен.

    Едва след третия тест за коронавирус, пробата се оказала положителна.

    36-годишният Калин Карапачов първоначално се лекувал в дома си в Обзор. В средата на миналата седмица обаче състоянието му се влошило рязко – започнал да диша трудно и извикали линейка. Майката на Калин разказа пред репортер на БНТ, че близо час от Спешна помощ не дошли, затова семейството използвало собствен транспорт. “Като дойдохме тук, отидохме направо при личната лекарка. Той вече беше почти посинял, със затруднено дишане. Опитаха се да му помогнат. Сложиха му веднага венозно калциев глюконат, сложиха му урбазон. Подадоха ни документи, за да направим снимка”, каза Гинка Карапачова, майка на пациента.

    След снимката станало ясно, че Калин е с тежка двустранна бронхопневмония. С готовите документи отишли в Спешното отделение на Бургаската болница.

    “В приемната има една медицинска сестра, която ни върна. Каза, че не сме за там. Тя дори не му погледна документите. Направи му само измерване на съдържанието на кислорода кръвта и то в колата, защото той нямаше как да слезе. Каза, че е 94 и сме за ТУБА”, споделя Гинка Карапачова.

    Младият мъж е отишъл до Спешното отделение на държавната болница. От лечебното заведение обаче обясниха, че не са приели пациента за лечение, тъй като от години нямало клинична пътека за пациенти с пневмония, цитира БНТ.

    Направен му е и бърз тест за коронавирус, който бил отрицателен. Затова пациентът бил пренасочен към Белодробната болница. Там обаче също не го приели за лечение. От ръководството на здравното заведение ще проверят случая, но се оплакаха от сериозна липса на легла за пациенти.

    “За съжаление, нашите легла бяха заети за COVID, затвориха повече от 50% от леглата в Бургас. Единствените, които са, ги направихме COVID-ни и естествено, че ще има проблем с обслужването на другите хора”, обясни д-р Евелина Трошанова, управител на Белодробна болница – Бургас.

    След 4 часа чакане мъжът бил приет за лечение в болницата в комплекс „Меден рудник”, където починал.

    “Но просто е билo много късно. Това време, този цял ден, който ние загубихме, загуби синът ми. Разбирате ли? Дано да няма други такива случаи”, каза Гинка Карапачова.

    А след смъртта на Калин семейството му научило, че след трети тест за COVID-19 пробата му била положителна.

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе