Вие сте тук: Начало » Общество » Международният ден на пътната безопасност бе отбелязан в три детски градини от община Поморие

    Международният ден на пътната безопасност бе отбелязан в три детски градини от община Поморие

    444

    Снимка: Деца от ЦДГ “Детелина” Поморие

    Международният ден на пътната безопасност – 29-ти юни бе отбелязан на територията на Бургаски регион с множество превантивни полицейски инициативи с подрастващите, сред които : беседи в различните възрастови групи, раздаване на превантивни брошури на водачите на възлови кръстовища, представяне на тематични изложби и др. Целта на проявите е по-безопасно и толерантно движение от страна на различните участници в пътния трафик, непосредствено преди периода на повишения брой пътувания, свързани с летните отпуски.

    Децата от три детски градини на територията на община Поморие – ЦДГ “Детелина”, ЦДГ „Веселушко” в Поморие и ЦДГ „Сребърно звънче” в с. Страцин също станаха съпричастни към Международният ден на пътната безопасност – 29-ти юни. С подрастващите се проведоха открити уроци по „Пътна безопасност”, като вниманието им бе заострено към правилното  преминаване по пешеходна пътека, безопасното управление на велосипед, тротинетка и ховърборд, както и придвижването им в купетата на моторните превозни средства задължително в обезопасително столче на задната седалка. Малчуганите успяха да проследят в реално време подаването на звуков и светлинен сигнал от полицейския автомобил и мотоциклет, пробвайки противокуршумните полицейски жилетки и правейки си снимки за спомен. В края на превантивните беседи полицейските служители от Районно управление – Поморие дадоха съвети на подрастващите за действия в кризисни ситуации, като пожар, наводнение, влизане на крадец в жилището и др.

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе