Вие сте тук: Начало » Общество » Кабинетът отпусна на Поморие и още 14 общини 4,1 млн. лв. за строителство и ремонт на градини и училища

    Кабинетът отпусна на Поморие и още 14 общини 4,1 млн. лв. за строителство и ремонт на градини и училища

    ministerski-syvetКабинетът отпусна на 15 общини,между които и Поморие, малко над 4, 1 млн. лв. за строителство и ремонт на 24 детски градини и училища. Средствата са по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 – 2022 г., съобщават от правителствената пресслужба.

    Програмата цели да намали недостига на места в детски ясли и градини, да създаде условия за въвеждане на задължително предучилищно образование на децата, навършили 4-годишна възраст. По отношение на училищата целта е да се увеличи броят на тези с едносменен режим на обучение и да се намали недостига на места в тях.

    Средствата ще бъдат разпределени между 15 общини и една държавна професионална гимназия. Общините са Поморие, Банско, Благоевград, Белица, Гърмен, Бургас, Айтос, Несебър, Велико Търново, Габрово, Кърджали, Троян, Правец, Казанлък и Свиленград.

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе