Благотворителен спортен уикенд в Каблешково

Благотворителен спортен уикенд се провежда на 14 и 15 май в Каблешково.  Идеята и организацията е на трима млади жители на града- Ведислав Божанов,  Димитър Димитров и Николай Кръстев, подкрепени от кметството в Каблешково.
Турнири по баскетбол и футбол събират спортисти от цялата Бургаска област, ще бъде даден старт и на състезание по триатлон, като таксата за участие е 10 лв.
„Парите, които се съберат от таксите за участие и даренията на нашите партньори, ще бъдат предоставени за спорта на гр.Каблешково“, казаха организаторите. Ще бъдат закупени нови спортни съоръжения за обществено ползване, ще бъде направен ремонт и освежаване на старите.

В програмата на спортния уикенд са предвидени игри и за малките жители на града, както и велошествие, съпровождано от полицейски ескорт.

За всеки турнир ще има осигурено медицинско лице и професионални съдии, уточняват организаторите. „Нека да подкрепим спортистите на града, да направим нещо различно и забавно , а същевременно със средствата, събрани от благотворителния спортен уикенд да направим Каблешково по-хубаво място за живеене и отглеждане на нашите деца“, призова Ведислав Божанов.
Програма на спортните събития:

14 май – събота
– 09:20 – Откриване на турнира на баскетболното игрище в ОУ “Паисий Хилендарски”
– 9:30 – Начало на баскетболен турнир деца
– 10:00 – Начало на баскетболен турнир мъже: 8 отбора по 3 човека
– 14:30 – Начало на футболен турнир деца на малкото футболно игрище
– 15:30 – Начало на футболен турнир мъже: 4 отбора по 5 човека

15-май – неделя

– 10:00 – Начало на триатлолона от големия парк пред новия паметник на Тодор Каблешков:
1.5 км бягане, 30 лицеви опори, 30 клека и 1.5 км бягане.
– 11:30 – „Малки шампиони“ -игри за децата от 5 до 10 годишна възраст без такса за участие.
– 13:00 – Велошествие ( обиколка с велосипеди, без състезателен характер) , подходящо за всички възрасти, без такса за участие.
– 14:30 – В големия парк пред новия паметник на Тодор Каблешков- финал на спортния уикенд и обявяване на събраната сума.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *