Гергьовденска изложба на поморийските художници

В Градска художествена галерия „Дечко Стоев“ – Поморие бе открита изложба, която традиционно се организира в навечерието на празника на града – Гергьовден. Представени са творби от 15 автори, живеещи на територията на общината, сред които има и чужденци: Георги Скумов, Георги Сотиров, Дарина Янева, Драгой Каталиев, Женя Стойкова, Ивайло Хаджиначев, Йордан Маринов, Йоанна Тодорова, Любен Ангелов, Людо де Хек, Милчо Талев, Михаил Гуртовой, Нели Тодорова, Петьо Цолов, Софка Крумова и Трендафил Стефанов.

На откриването на изложбата кметът Иван Алексиев поздрави даровитите творци и им благодари за красотата и настроението, което създават с картините си.

„Характерното за тази изложба е, че обединява местни автори и показва изкуството, което са сътворили през годината. Подобен вид експозиции са изключително приятни за посещение, тъй като те осигуряват много голямо разнообразие от творби. Всеки автор има собствен начин на изразяване, собствен стил и работи по собствена тематика. Не се търси обща насоченост и няма теми, които да ограничават художниците, сподели Милчо Талев, който е директор на галерията и един от авторите в изложбата.

Изложбата на „Сдружение за изкуство и култура“ – Поморие може да бъде разгледана до края на май месец. Заповядайте!