Закупена е нова озвучителна и осветителна техника по проект на МИГ – Поморие

Първият Международен фолклорен фестивал на занаятите, организиран от Местна инициативна група /МИГ/ – Поморие се проведе в края на м. септември 2023 г., с намерението той да се превърне в ежегодно събитие в общината. Иновативният фестивал пресъздаде автентична обстановка, в която публика и участници се потопиха в магията на българския фолклор, почувстваха вълшебството на занаятите, усетиха в ръцете си глината от грънчарското колело и длетото на дърворезбаря и се върнаха в детството със забравените детски игри.

В продължение на инициативата, МИГ Поморие вече разполага със нова озвучителна и осветителна техника, закупена по проект  „Местни инициативи за европейска идентичност“, финансиран от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020, съобщиха от Община Поморие.

Основната идея е опазване на нематериалното културно наследство в региона, в съчетание с представяне на непреходните български обичаи, танци и автентична музика, предлагайки на гостите и туристите на Поморие есенни фолклорни събития.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *