Йордан Маринов откри традиционната изложба на Богоявление

Йордан Маринов откри традиционната изложба на Богоявление в Бургас. 23-та съвместна изложба на имениците днес Йордан Маринов, Йордан Петров и Йордан Ангелов съдържа 50 различни по сюжет и стил платна на талантливите художници

„Надявам се експозицията да ви зарежда с вдъхновение, красота и щастие, моите колеги духом са тук, но физически са си в домовете си, тъй като са под карантина“, обясни Йордан Маринов и и увери, че съименниците му се чувстват отлично.

„Тази изложба, превърнала се в дългогодишна традиция за Йордановден, носи невероятна наслада за ценителите на изобразителното изкуство“, заяви по време на откриването на експозицията кметът на Бургас Димитър Николов.

Тази година творбите на тримата Йордановци са експонирани в Дружеството на бургаските художници.

През 2021 година по инициатива на Община Бургас за първи път общата изложба на тримата Йордановци гостува в столицата, в престижната галерия „Средец“ към Министерство на културата.

„Пожелавам изкуството, което се ражда в Бургас, да продължава да покорява големи върхове“, заяви в приветственото си слово Диана Саватева – зам.-кмет по култура на Община Бургас.

На откриването на експозицията присъстваха агатополският епископ Йеротей, доскорошният областен управител проф. Мария Нейкова, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, председателят на Дружеството на бургаските художници Добрин Вътев, творци и граждани.

Изложбата може да бъде разгледана до края на януари.