Кметът на Ахелой не изпълни полицейско разпореждане

Арестуваха кмета на Ахелой заради неизпълнение на полицейско разпореждане, съобщиха от ОД на МВР-Бургас.

Той е бил задържан около 16.00 часа в събота, след като отказал да спре на подаден сигнал от служители на МВР. До опита за спиране на кмета на Ахелой се стигнало, след като патрулиращите забелязали автомобил, който криволичи по пътя, и решили да го спрат за проверка. След подаден сигнал обаче колата ускорила. Започнало преследване из улиците на Ахелой, кметът бил последван от патрулния автомобил на РУ Поморие и автомобилът е бил спрян на ул “Елхово”. Кметът отказал да представи документи за самоличност, както и да бъде тестван с дрегер за употреба на алкохол. Разбирайки, че ще бъде задържан, той заявил, че има сериозни болки в корема, което наложило отвеждането му в УМБАЛ –Бургас.

Първоначално е прегледан от лекар в спешното отделение, след това поискал да го прегледа хирург. Назначили му ехограф. Хирургът заявил, че няма нищо обезпокоително и поискал да вземе кръв за пълно изследване. Кметът обаче отказал. Категорично отказал да подпише всички съставени му актове-за неподчинение на полицейско разпореждане и за отказ от тестване за употреба на алкохол, включително и заповедта за задържане.

Към 22 часа снощи Иван Георгиев е бил освободен. От МВР уточниха, че наказанието в този случай е автоматично отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от  2 години и глоба 2 000 лв.

1 коментар

  1. Ако аз бях на неговото място да са ме вкарали в ареста и да са ми конфискували автомобила.Но за едни закона е един за други по облажени е друг. Или както се казва каскетите сега ще го оправдаят и ще натопят полисмените дето не са действали според закона.