Новият директор на ОД на МВР-Бургас е Емил Павлов

Зам.-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев дойде в Бургас, за да представи новият директор на ОД на МВР-Буртас – Емил Емануилов Павлов.

“Основните приоритети на Областната дирекция са такива, каквито са и тези на МВР – борбата с нелегалната миграция, пътният травматизъм, битовата престъпност и темата с домашното насилие, която изключително важна и тревожна. Смятам да насочим доста усилия и ресурс в тази посока, тъй като там има какво да се желае от наша страна”, каза пред журналисти новият директор на ОД на МВР-Бургас. Павлов не коментира дали се готвят промени в състава в ОДМВР – Бургас. “Намираме се в разгара на летния сезон. За нас най-важно е той да протече както трябва. След това ще преценим дали е необходимо да се извършват промени”, заяви той.

„Ст. комисар Емил Павлов е класически пример за приемственост. Работил е 4 години като началник на отдел „Криминална полиция“ в тази дирекция, а след това 4 години е бил заместник отново тук. И няма нищо по-естествено от това министърът, възползвайки се от правото си да си избира екип, да се спре на един доказал се професионалист като него“, каза зам.-министърът.

Емил Павлов е  роден е  на 15.02.1981 г. в гр. Бургас. Семеен с две деца.Постъпва в системата на МВР през 2003 г. на длъжност разузнавач І степен в сектор “Икономическа полиция” в група “Престъпления в търговията и услугите“ при РДВР – Бургас, като преминавайки през всички нива в „Икономическа полиция” е преназначен през 2008 г. в сектор БОП. Дългогодишен служител на ГДБОП, като в периода 2015-2019 г. е началник на отдел „Криминална полиция”. От 2019 до момента е зам. директор на ОДМВР – Бургас. награждаван многократно през години, като сред отличията му са : „Почетeн знак на МВР – III степен“ от Министър на МВР през 2011 г.;„Почетeн знак на МВР – II степен“ от Министър на МВР през 2016 г.;Приз „Полицай на годината“ – от Министър на МВР през 2019 г.