ОУ „Христо Ботев“ в Поморие: „Доброто ни води“

ou_hristo_botevВ дни на трудности  и изпитание, персоналът на ОУ“Хр.Ботев“ –Поморие освен организиране и провеждане на обучение в електронна среда, в което са включени над 85 % от учениците, разпечатване и разнасяне на материали за останалите 15%, подава ръка на семействата на ученици в затруднено материално положение.

През последната седмица медиаторът, педагогическият съветник и заместник-директорът на училището зарадваха 5 семейства с най-нужните хранителни продукти и парични средства. Средствата са събрани от провежданите базари в училище. Към дарителската кампания се присъединиха и собствениците на „Захаро“, които дариха 32 хляба и 25 килограма брашно, които също бяха раздадени на нуждаещи се семейства, от „Виваком“ подариха на ОУ“Хр.Ботев“ таблет, който бе даден за ползване на ученичка. От училището
доброто, извършено от екипа на училището  не свършва до тук-в понеделник ще се преведат в сметката на МБАЛ-Поморие 500 лева  дарение.

1Доброто не е само. В проведената анкета с родителите за качеството на дистанционното обучение, над 87 % от анкетираните 108 родители изразяват своето задоволство от работата на учителите. Те оценяват положително старанието на преподавателите. Някои родители посочват, че този начин на обучение дори мотивира децата им да работят по-добре. Родителите  са добронамерени, те подкрепят и помагат на учителите.

Има и отрицателни мнения на родители- за това, че учениците стоят дълго време пред компютрите, което не е здравословно, че не винаги могат да се справят с поставените задачи без реалното присъствие  на учителите, което ще се оправи когато учениците се върнат в класните стаи.

„А до тогава – да си останем по домовете  и с вяра в доброто да посрещнем светлия християнски празник Възкресение Христово“, апелират от ОУ „Христо Ботев“ –Поморие.