ОУ „Христо Ботев“ – Поморие е обявено за иновативно училище

ОУ „Христо Ботев“ – Поморие е обявено за „иновативно училище“. Добрата новина днес съобщи директорът Петка Златинова, в рамките на официалната церемония по откриване на санираното учебно заведение. „Иновацията, която ще предложим на нашите ученици, е предмет за изучаване на българския народен танц, култура и изкуство. Учебните часове по българска народна хореография ще присъстват в програмата и на най-малките ученици. Два пъти седмично те ще изучават едно от най-забележителните изкуства, с които България се е съхранила и прославила по цял свят!“, сподели госпожа Златинова.

Това бе и причината доц. Георги Гаров – ръководител катедра „Хореография“ към ЮЗУ „Неофит Рилски“ също да присъства на днешната церемония. Именно негов възпитаник ще води часовете по хореография на децата – слънчевата Велиана Дачева. Тя е притежател на бакалавърска степен по „Българска народна хореография“, както и магистърска степен по „Теория и критика на хореографското изкуство“.

Целта е най-малките ученици да закодират в сърцата си любов към родното, да развият духовна и физическа култура. Това най-бързо, лесно и увлекателно ще се осъществи чрез изучаване на хореографията на българските народни танци.