Поморие и още 9 общини от Бургаска област ще получат финансиране по проекти за техническа и социална инфраструктура

На последното свое заседание Министерски съвет взе решение за целево финансиране в размер на 418 млн. лв. по инвестиционни проекти на над 220 общини в страната за обекти на техническата и социалната инфраструктура.

За област Бургас одобреното целево финансиране е близо 26 млн. лв. и обхваща проекти, представени от 10 общини от Бургаска област – Айтос, Бургас, Камено, Малко Търново, Несебър, Поморие, Приморско, Руен, Созопол и Средец.

Средствата са предвидени за изграждане, реконструкция и рехабилитация на улици и тротоари градска среда; рехабилитация на общински пътища; реконструкция на компрометирани участъци от водопроводната мрежа в населените места и за аварийни ремонти на дъждовна канализация.

1 коментар

  1. “реконструкция на компрометирани участъци от водопроводната мрежа в населените места и за аварийни ремонти на дъждовна канализация”
    Това не е ли задължение на ВиК?
    Увеличиха с 60% “услугата”, а ние ще им плащаме бъкиите?!
    Община Поморие, същото така и ОС Поморие, били ли са запознати с въпросния “бизнес” план на “дружеството” от пролетта, каквото е твърдението на ВиК? Защо не са предприели действия? Или действието е “възмущението” на Кмета?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *