Поморийски ученици участваха в кулинарен фестивал

За четвърта поредна година възпитаници на Професионалната гимназия по туризъм “Алеко Константинов“- гр. Поморие взеха участие във Фестивала на традиционните вкусове – гр. Текирдаг , Република Турция. Домакин и организатор бе Анадолската професионално- техническа гимназия в града „Сюлейман паша“. Тази година на форума присъстваха отбори и представители от Гърция, Турция, България и Франция.

Темата на фестивала беше ястия от риба. Интересно предизвикателство в регламента се оказа методът „черна кутия“ , при който участниците научават продуктите, с които ще приготвят ястията, малко преди началото на състезанието.

Ученичките Ана-Мария Щерионова Иванова и Назар Джемиле Салим от 11а клас , подготвени от своите учители г- жа Живка Вълканова и г- жа Радостина Бреянова , демонстрираха находчиви кулинарни техники и професионални умения за обработка и приготвяне на рибни ястия. Двете момичета работиха в екип и умело презентираха пред журито своите блюда.

В кулинарната надпревара, в която се включиха 10 отбора, поморийските ученици се класираха на четвърто място с една точка разлика от третото място.