Прогноза за август 2022 година

Август започва с една много предизвикателна позиция – съвпад на Марс и Уран със Северния възел. Урановите влияния са непредсказуеми, внезапни, а Марс символизира действие и сила. Тази доста мощна енергия ще се задържи на звездното небе до 10 август и носи със себе повече напрежение от предходния месец. Хора, работещи с електричество, машини и всякакъв вид техника да бъдат особено внимателни, защото са възможни травми. Сатурн действа като стопер на този взривоопасен съвпад, което още повече нагнетява напрежението и в ежедневието ни може да се прояви като конфликтност, трамватичност и сблъсък. Бъдете внимателни при шофиране. Не практикувайте екстремни спортове.
Северният възел пък засилва усещането за съдбоносност на всичко случващо се през периода.
Най-подходящият съвет е да бъдете настроени за нови идеи, да бъдете креативни и нестандартни при взимането на решения и на не спирате да се движите – в ума си, и чрез тялото си. Оригиналните решения на заплетени казуси и необичайните хрумвания са най-очакваното проявление на съвпада. Уран е символ на Космическия ум и Марс ни свързва по „бързата лента на магистралата“ с Него. А от Него черпим информация, взимаме идеи.
Разходка сред природата, да дишаме с пълни гърди чист планински въздух, както и да гледаме нощем към звездите е също подходящо, за да успокоим напрежението през периода.
Марс и Уран са в земния знак Телец, Сатурн продължава да е във Водолей, а Слънцето е в огнения Лъв. Представителите на четирите фиксирани знака (трите изброени и Скорпион) ще бъдат най-пряко повлияни от аспекта.
Земният знак Телец свързваме с материята – пари и земя, затова можем да очакваме нестабилност във финансовата сфера, в цените на земята и имотите.
Чистачът на кармата Сатурн прави точна опозиция към Слънцето в Лъв от 9 до 22 август. Посланието на този аспект е да не действаме прибързано. По-добре да изчакаме, да премълчим и обмислим дадена ситуация, отколкото да избързваме. Добре е да спазваме закона, да се съобразяваме с нормите. Сатурн изисква от нас дисциплина и търпение, за да получим желания резултат.
От 7 до 11 август планетата на любовта Венера в Рак  противостои на Плутон в Козирог. Чувствата стават наситени, интензивни, страстни и дълбоки. Но ако сме в неустановени и неизяснени любовни ситуации емоциите могат да бъдат разрушителни.
Пълнолунието на 12 август по оста Лъв-Водолей води до още по-голям интензитет на емоционалните състояния.
На 22 август Слънцето преминава в знака на Девата, а малко след това на 27 август е Новолунието в този знак. Добър ден за нови начинания, свързани с работни проекти, начало на хранителни режими и грижа за здравето.
В този топъл август ви съветвам да се отдадете повече на творчески начинания, активен спорт, (но в никакъв случай екстремен такъв), повече движение сред природата, още повече танци и забавления. Защото е лято и независимо какво вещаят звездите, животът е изпълнен с наслада и красота…и си струва да се изживее.

Астролог: Валентина Радиева-Маренова
Телефон: 0896808697