Урок по благотворителност, изнесен от деца в с. Гълъбец

Милосърдието и благотворителността не са отживелица. Доказателство за това е благотворителната инициатива на деца от с. Гълъбец, общ. Поморие, които се обучават в ОУ „Г. Раковски“. През месеците февруари и март те изнесоха своя първи урок по благотворителност.

Децата изработиха мартеници и организираха благотворителен мартенски базар   в поморийските села Гълъбец, Порой и Горица. В благотворителната кампания се включиха и родители, учители, училищен медиатор. Благодарение на кметската управа в селата децата успяха да продадат своите произведения. От продажбата на мартеници събраха сумата от 650 лв. Със средствата бяха закупени необходими артикули и символични подаръци, които бяха дарени на Дом за възрастни с физически увреждания- с. Горица, общ. Поморие.

Целта на благотворителната кампания не беше само събирането на средства. За всеки обитател в Дома децата ръчно изработиха картички и ги надписаха с мили думи. Преживяха незабравими емоции, споделяйки труд, време и приятелство, за да зарадват самотен възрастен човек. Изнесоха и на нас, големите, урока, че състраданието е благотворителност, че един ден, преминал в правене на добро, е по- хубав от всичко.