Ученици: Български трибагреник да се вее над всеки дом при всеки официален празник!

Зад нас се виждат три знамена- на република България, на европейския съюз и на община Поморие.

Знамето на Република България е трицветно – бяло, зелено и червено.. Националното знаме, гербът и химнът са отличителни знаци на държавата.Нашето знаме днес се подрежда до знамето на Европейския съюз. България е част от Европейския съюз.

Европейският флаг се състои от дванадесет златни звезди, разположени в кръг на син фон. Броят на звездите върху знамето е 12 и не е свързан с броя на страните-членки на ЕС.Числото дванадесет  е  символ на съвършенство и завършеност.

Знамето на нашата община е от два цвята – бял и син.Върху него е изобразена емблемата на града – слънцето, морето, гроздето и морската сол, които най-добре представят  Поморие.

Известен факт е, че пленяването на бойно знаме в историята означава  изгубена национална чест. Гордост  за нас е, че български флаг никога не е пленяван, никога не е бил трофей. Нека не забравяме това.

Ние, учениците от ОУ»Хр.Ботев»-гр.Поморие се обръщаме към всички граждани на нашия град с призив: Български трибагреник да се вее над всеки дом при всеки официален и национален празник!