Фолклорен ансамбъл „Странджа“ на Гергьовден в Поморие

Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“ е създаден през 1965 година с цел издирване, съхранение, обработка и популяризиране на музикалния, песенен, танцов и словесен фолклор от Югоизточна България. В репертоара на ансамбъла са включени десетки танцови постановки, хорови, солови и оркестрови произведения. В него присъстват танци и песни от всички етнографски области, които разкриват огромното фолклорно богатство на България. Особено внимание се обръща на пресъздаването на фолклора и народните обичаи от Странджанския край. Главен художествен ръководител на ПФА „Странджа“ е Марио Егов.

Ансамбълът е изнесъл над 6000 концерта у нас и в чужбина. Гастролирал е с успех в САЩ, Белгия, Индия, Унгария, Франция, Македония, Германия, Словакия, Полша, Чехия, Гърция, Турция, Австрия и редица други страни. На 06.05.2023 г. /събота/ ансамбъл „Странджа“ ще гостува в Поморие от 11.30 ч. на откритата сцена при НЧ „Светлина 1939“.

Заповядайте, за да посрещнем патронния празник на града с много настроение, песни и танци!

Ето и пълната програма за 6 май 2023 г.:

– 09.00 часа – Отслужване на Света литургия по случай празника на гр. Поморие – Гергьовден
Място на провеждане:  Манастир „Свети Георги” гр. Поморие 

– 11.00 ч. – Официално откриване на празника, приветствие от кмета на Община Поморие Иван Алексиев, приветствия от официалните гости

– 11.30 ч. – Празничен поздрав от:

  • Хор „Симилис“ – гр. Лариса, Гърция;
  • Фолклорен ансамбъл „Странджа“.
    Място на провеждане:  открита сцена на НЧ „Светлина 1939”  гр. Поморие