Част от проектонаредбата за “Синя зона” в Поморие отпада. Всичко ще се доуточнява на 5.04.2022г.(видео)

Около 150 жители на Поморие се събраха в залата на читалище „Просвета – 1888“ на първото Обществено обсъждане, иницирано от местната власт в града. Близо три часа и половина кметът Иван Алексиев отговаряше на доста парливи въпроси от страна на присъстващите във връзка с проекто-наредбата за „Синя зона“. Някои от тях дадоха конкретни предложения, за които всички се обединиха за следното:

„Синя зона“ ще има само пред административните сгради – Община, банки, „Пансионата“, Районен съд и евентулно на централния пощад „Св. св. Кирил и Методий“. Допълнително за площада ще се уточнява на второто Обществено обсъждане. Общината ще закупи един голям и един малък “паяк” за неправилно паркиралите МПС. Решението, за което всички се обединиха е платен абонамент за парко-място за поморийци по постоянен, настоящ адрес, по собственост и по желание при възможност, където е възможно. „Синя зона“ няма да има в улиците. Парко-местата, които остават са за свободно паркиране. Всички налични паркинги ще станат платени, в това число на пристанището и в двора на голямото училище. Цената за паркиране и дали ще бъде плащано целогодишно или за сезона, както и часовото време ще се уточняват на следващото Обществено обсъждане на 5.04.2022г., вторник, 17.30 часа в читалището.

Подробностите вижте във видеозаписа.

1 коментар

 1. “Bcичĸи бългapи c имyщecтвo в Pycия гo гyбят, става ясно от нов законопроект”…
  Предлагам всички имоти, и активи на руски граждани, на територията на Община Поморие да бъдат отчуждени за нуждите на Общината!
  Всичко да се пусне на търг, а парите да се използват за примерно …
  1. рехабилитация на пътната ни мрежа (явно парите от данъци не достигат, щом търсим други източници).
  2. Закрити паркинги. Само в Поморие тази стопанска дейност е на загуба, но иначе се лутаме с колите си, сякаш сме на лунна разходка с мечтаните раздрънкани трошки.
  3. То, не че остана място, но поне съществуващите зелени площи да се облагородят, а също така и спортни площадки.
  4. ВиК мрежата в частта от града, която искахте да превърнете в зона за паркиране!!! Представете си, че сте турист, който е платил, и на сутринта завари мпс-то си обградено от фекалии?! Яка реклама, нали Уважаеми Съветници! Примери за абсурди още мога, а и почти всеки би дал. Въпроса е Вие какво давате?
  5. Чиста енергия! Енергия, която не замърсява! Енергия, от която не сме зависими политически, и икономически. Енергия, която ще дава развитие, а не деградация.
  Оставям на всеки да допълни, защото Обществените проблеми са доста далеч от представата за проблем според властта (синя зона).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *