Част от проектонаредбата за “Синя зона” в Поморие отпада. Всичко ще се доуточнява на 5.04.2022г.(видео)

Около 150 жители на Поморие се събраха в залата на читалище „Просвета – 1888“ на първото Обществено обсъждане, иницирано от местната власт в града. Близо три часа и половина кметът Иван Алексиев отговаряше на доста парливи въпроси от страна на присъстващите във връзка с проекто-наредбата за „Синя зона“. Някои от тях дадоха конкретни предложения, за които всички се обединиха за следното:

„Синя зона“ ще има само пред административните сгради – Община, банки, „Пансионата“, Районен съд и евентулно на централния пощад „Св. св. Кирил и Методий“. Допълнително за площада ще се уточнява на второто Обществено обсъждане. Общината ще закупи един голям и един малък “паяк” за неправилно паркиралите МПС. Решението, за което всички се обединиха е платен абонамент за парко-място за поморийци по постоянен, настоящ адрес, по собственост и по желание при възможност, където е възможно. „Синя зона“ няма да има в улиците. Парко-местата, които остават са за свободно паркиране. Всички налични паркинги ще станат платени, в това число на пристанището и в двора на голямото училище. Цената за паркиране и дали ще бъде плащано целогодишно или за сезона, както и часовото време ще се уточняват на следващото Обществено обсъждане на 5.04.2022г., вторник, 17.30 часа в читалището.

Подробностите вижте във видеозаписа.

1 коментар

  1. “Bcичĸи бългapи c имyщecтвo в Pycия гo гyбят, става ясно от нов законопроект”…
    Предлагам всички имоти, и активи на руски граждани, на територията на Община Поморие да бъдат отчуждени за нуждите на Общината!
    Всичко да се пусне на търг, а парите да се използват за примерно …
    1. рехабилитация на пътната ни мрежа (явно парите от данъци не достигат, щом търсим други източници).
    2. Закрити паркинги. Само в Поморие тази стопанска дейност е на загуба, но иначе се лутаме с колите си, сякаш сме на лунна разходка с мечтаните раздрънкани трошки.
    3. То, не че остана място, но поне съществуващите зелени площи да се облагородят, а също така и спортни площадки.
    4. ВиК мрежата в частта от града, която искахте да превърнете в зона за паркиране!!! Представете си, че сте турист, който е платил, и на сутринта завари мпс-то си обградено от фекалии?! Яка реклама, нали Уважаеми Съветници! Примери за абсурди още мога, а и почти всеки би дал. Въпроса е Вие какво давате?
    5. Чиста енергия! Енергия, която не замърсява! Енергия, от която не сме зависими политически, и икономически. Енергия, която ще дава развитие, а не деградация.
    Оставям на всеки да допълни, защото Обществените проблеми са доста далеч от представата за проблем според властта (синя зона).