Албена Пенева вдъхва кураж на хората с увреждания

Албена Пенева отново доказа силата на своята воля. Тя преплува 2,6 км край Поморие, въпреки че от 12 години е с решение на ТЕЛК. През 2001 г. претърпява инсулт, а след това изпада 3 месеца в кома. “Връщайки се на този свят” тя дори не можела да говори. Благодарение на подкрепата на своята майка, тя се връща към живот.

Албена Пенева е с две висши образования, с професионален опит в сферата на застраховането. В момента е без работа и въпреки че усилено търси професионална реализация, работодателите я отпращат,тъй като е с 87% инвалидност, с пареза на десните крайници. Живее с пенсия от 160 лв. и мечтата й е да си намери работа.

За втора поредна година се опитва да докаже, че хората с увреждания са като всички останали и имат особена сила на духа. През 2012 година се опита да преплува разстоянието от Поморие до Несебър, а днес тя преплува  в Поморийския залив разстоянието от 2,6 км -от кв. “Св. Георги” в Поморие до централната част на града. Каза,че може да плува  и повече, но  подводните течения й изиграха лоша шега и затрудниха плуването.Но Албена е щастлива, че е дала кураж на всички хора със специфични потребности. Обещава да го направи отново.

 

1 коментар

  1. групово

    СТРАХОТНА!БОРБЕНА!ПОБЕДИТЕЛКА!ПРИМЕР!