Аплодисменти, награда и признание за “светулките” в Севлиево

От 7 до 9 октомври 2013г. гр. Севлиево бе домакин на Третото издание на Националния фестивал на любителските театри за деца „Вълшебникът театър”. Той се организира от НЧ”Развитие 1870”, под егидата на Министерство на културата, с финансовата подкрепа на Община Севлиево, който е част и от традиционния есенен севлиевски панаир.
Конкурсната програма бе оценявана от професионално и детско жури. Наградата за най-добър спектакъл в първа възрастова група – диплом, плакет на фестивала и парична премия, журито връчи на ДТС ”Светулка” при НЧ”Светлина 1939” гр. Поморие, за спектакъла „Вълшебникът от ОЗ” от Л.Ф. Баум.

Това е една история за пътя, който всеки трябва да извърви, за да сбъдне мечтата си – път, в който най-голямото препятствие се крие вътре в самите нас. Екипът, който поведе талантливите деца на Поморие в света на изкуството – Румяна Кралева /ръководител на състава/, Лидия Атанасова /художник -сценограф / и Георги Минков /композитор/доказаха, че с успешната реализация младите хора могат да постигнат тогава, когато си повярват, когато загърбят страховете и неволите си и когато се борят за мечтите си!

”Вълшебникът от ОЗ” ще продължи творческия си живот на сцените на читалищата от община Поморие. Спектакълът ще се представя и на други театрални форуми в страната, за да възтържествува вярата в доброто, приятелството, за да е жива любовта към театъра. Благодарим ви, прекрасни поморийски „светулки”!

На добър час, през новия творчески сезон!