Арестуван е спасителят, нападнал французин на плажа в Поморие

Срещу спасителя, нападнал френски гражданин на плажа в Поморие е повдигнато обвинение за престъпление от общ характер. Той е арестуван днес.  Христо Кюлбасанов е привлечен като обвиняем за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, извършено с особена жестокост. С днешна дата е образувано и досъдебното производство, съобщиха на съвместен брифинг от полицията и прокуратурата в Бургас.

Случаят е от 24 юли, а от полицията и прокуратурата обясниха късното задържане на нападателя заради противоречивите в началото данни за инцидента.

„Сигналът за скандал на плажа в Поморие е получен на 24 юли, изпратени са двама служители, но скандалът е бил приключил. Снети са обяснения. Конфликтът е възникнал за чадър в свободната зона на плажа в Поморие“, потвърди ст. комисар Калоян Калоянов, директор на бургаската полиция.

“Преписката е докладвана в прокуратурата на 27 юли, днес има повдигнато обвинение. Тепърва предстоят още разпити на други лица, в качеството на свидетели, те не са в Поморие и Бургас“, каза окръжният прокурор Георги Чинев.

Ако бъде признат за виновен, спасителят може да получи до 3 години затвор, уточни окръжният прокурор. Арестът му е удължен на 72 часа, като предстои Прокуратурата да внесе искане за постоянното му задържане.