Васил Петров идва в Поморие със „Световни хитове в симфоничен джаз” на 15 август

Васил Петров идва в Поморие с новата си концертна програма „Световни хитове в симфоничен джаз” на 15 август, от 20,30 ч. на площад „Св. Св Кирил и Методий“. Заедно с него са Врачанска филхармония, с маестро Христо Павлов и изключителните музиканти – Йордан Тоновски (пиано), Кристиан Желев (ударни), Христо Минчев(бас), с които вече четвърта година си партнира.

Емблемата на българския джаз ще представи концертна програма от световни хитове, евъргрийни, откъси от мюзикъли превърнали се в световни джаз стандарти, филмови теми, както и класика. Проектът „Световни хитове в симфоничен джаз” съчетава суингиращата енергия на джаз групата с изисканото и романтично звучене на големия оркестър. Песните са аранжирани за филхармония с леки джаз нюанси, ще има и неочаквани импровизации.

Специален гост солист в програмата са младата певица и пианистка Валерия Стоянова, с която ще направят дуетни изпълнения. Втори гост солист е виртуозната цигуларка Зорница Иларионова, с която ще направят също дуетни изпълнения, както и тя ще се представи с филмови теми наградени с Оскар и класика. В нов прочит на Васил Петров ще звучат Bésame Mucho, Soldier of fortune, Caravan, I was made for loving you, Yesterday, My Way, неговият хит “Подслон в дъжда” и други.