Благослов на коледната трапеза в Поморие /видео/

Християнският свят отбелязва днес Рождество Христово. Празничното настроение в Поморие започна с  отслужена празнична Божествена литургия в Храм “Рождество на Пресвета Богородица” от Негово преосвещенство Агатополският епископ Йеротей и коледен концерт на Дамски хор „Благовестие”, с диригент Йорданка Туджарова.
След последвалото литийно шествие, от храма до кафе “Кораба”, беше отслужен молебен от Негово преосвещенство Агатополският епископ Йеротей, а в празничната програма участваха Дамски хор “Благовестие” и Певческа група “Тракийка”.

“Нека да има много плодове по тази благословена земя, Божият виноград да се умножава в лозята, да има риба в морето и за всички да има хляб. В този тържествен ден да помислим и за другия”, пожела епископ Йеротей.

С „Честито Рождество Христово“ кметът Иван Алексиев поздрави присъстващите и пожела на всички добротата да бъде с нас и в нас.

За празничното настроение в центъра на града допринесе и почерпката от коледната трапеза.

Празникът на Рождество Христово продължи и пред читалище “Светлина 1939″, с благославяне на коледната трапеза от отец Валентин, свещеник в храм “Св.Георги Победоносец” и празничен концерт на Фолклорна  група “Пей сърце”и Групата за автентичен фолклор “Здравец” при Клуб на пенсионера в кв. “Св.Георги” гр. Поморие